Friday, May 30, 2008

Risotto


Tänu nami-nami foorumile võtsin esimest korda risottoteo tõsiselt kätte. Õnneks oli teema piisavalt lahti seletatud ja ma saingi risottosaladuse jälile.
Tegin seekord lihtsa läätserisotto.
Retsept selline (allikaks "Zuppe, risotti, polenta!"):

2 1/2 sl võid
3 sl oliiviõli
1 väike sibul, hakitud
1 väike küüslauguküüs, hakitud
350 gr arborio riisi
1 liiter kuuma veisepuljongit
450 gr konservläätsi
5 sl parmesani
soola, pipart

Kuumutada või ja õli, lisada sibul ja küüslauk, hautada 5 min. tõsta kuumust, lisa riis ning küpsetad 2 min, kogu aeg segades. Lisa vähehaaval puljong, pidevalt segades. Umbes 10 min pärast lisa läätsed. Hauta, kuni valmis, siis lisa sool ja pipar ning pool juustust. Sega, kuni mõnusalt kreemjas ning serveeri ülejäänud riisiga.

Minul oli pudruriis ning kuivatatud läätsed, mille ära keetsin, end natuke unustasin ja siis keesid pisut üle. Aga muidu oli kena ja maitsev! Lisasin ka pisut nõgest, mis kenad rohelised laigud juurde andis.

No comments: